Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Házi kakaós csiga

Házi kakaós csiga

Kakaóscsiga
 
Hozzávalók:
-2,5 dl tej
-1 tasak porélesztő
-10 dkg kristálycukor
-8 dkg puha vaj
-2 egész tojás
-csipetnyi só
-kb. 60 dkg finomliszt

Töltelékhez:
-10 dkg olvasztott vaj
-20 dkg barna cukor
-3 evőkanál cukrozatlan kakaópor

ELKÉSZÍTÉS: Az élesztőt beleszórjuk a cukros langyos tejbe, majd állni hagyjuk ameddig fel nem fut. Egy nagyobb tálba összekeverjük a vajat, a csipet sót, a tojásokat, a felfutott élesztős tejet és annyi lisztet, hogy egy lágy, de rugalmas tésztát kapjunk.
Letakarjuk, meleg helyre tesszük, és kb egy óra alatt a duplajára kelesztjük.
Közben összekeverjük a töltelékhez a barna cukrot és a cukrozatlan kakaóport.
A megkelt tésztát fél cm vastag téglalappá nyújtjuk, megkenjük az olvasztott vajjal, majd rászórjuk a már kikevert tölteléket. Ezután jó szorosan feltekerjük a tésztát, és egy éles, vékony pengéjű késsel 5 cm széles szeleteket vágunk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük őket, és további 30 percet pihenni hagyjuk.
180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük!